3 ZLATNA PRAVILA KAKO NABRZAKA DA SKINETE SALO SA STOMAKA: Primenjujte ovo SVAKOGA DANA i istopiće se samo tako
Evo kako da skinete salo sa stomaka, Foto: Profimedia

MORATE ZNATI

3 ZLATNA PRAVILA KAKO NABRZAKA DA SKINETE SALO SA STOMAKA: Primenjujte ovo SVAKOGA DANA i istopiće se samo tako

Pogledajte 3 zlatna pravila za skidanje sala sa stomaka!

Objavljeno:

Salo na stomaku mnogiima u jednom trenutku zasmeta, ne izgleda im lepo i žele što pre da ga se reše, pogotovo kada je leto pred vratima. Skidanje sala sa stomaka ne dešava se preko noći, već zahteva posvećenost i disciplinu. Zahteva takođe kombinaciju zdrave ishrane, redovne fizičke aktivnosti i određenih promena u načinu života. Evo nekoliko saveta koji ti mogu da budu od pomoći:

1. Zdrava ishrana

Na prvom mestu smanjite unos šećera i rafinisanih ugljenih hidrata. Izbegavaj gazirane napitke, slatkiše i prerađene grickalice. Umesto toga, konzumirajte voće, povrće, integralne žitarice i nemasne proteine. Unos vlakana je takođe važan! Rastvorljiva vlakna, poput onih u ovsu, ječmu, voću i povrću, pomažu u gubitku sala tako što produžavaju osećaj sitosti.

Pratite samo ova upustva
Pratite samo ova upustvafoto: Profimedia

Povećanje unosa proteina može da bude takođe od pomoći u smanjenju apetita i povećanju metabolizma. Dobri izvori proteina su riba, piletina, tofu, mahunarke i jaja. Ne zaboravite ni na zdrave masti! Avokado, orašasti plodovi, maslinovo ulje i masna riba (poput lososa) su dobri izvori zdravih masti koje mogu pomoći u smanjenju sala.

2. Fizička aktivnost

Trčanje, brzo hodanje, biciklizam i plivanje su odlične kardio aktivnosti koje sagorevaju kalorije. Tu je i trening snage! Dizanje tegova i vežbe sa sopstvenom težinom (poput sklekova, čučnjeva i iskoraka) pomažu u izgradnji mišića, što povećava bazalni metabolizam. I na kraju vežbe za stomak: plank, trbušnjaci i druge vežbe za stomak pomažu u jačanju trbušnih mišića, ali same po sebi nisu dovoljne za sagorevanje sala.

3. Promene u načinu života

Trening je od presudne važnosti
Trening je od presudne važnostifoto: Profimedia

Nedovoljno sna može da poveća nivoe hormona stresa (kortizola), što može da dovede do povećanja masnih naslaga, posebno na stomaku. Zdrav i potreban san zahteva od 7 do 9 sati sna svake noći. Takođe, stres igra važnu ulogu! Hronični stres povećava nivo kortizola, što može da doprinese nakupljanju sala na stomaku.

Tehnike opuštanja kao što su joga, meditacija i duboko disanje mogu pomoći. I za kraj hidratacija: Pijte dovoljno vode tokom dana. Ponekad osećaj žeđi može da budei zamaskiran kao glad, što vodi prejedanju.

BONUS VIDEO:

02:00

BILA SAM U 4. STADIJUMU RAKA PLUĆA, O DRŽAVNOM TROŠKU SAM UZELA TERAPIJU Pacijentkinja i doktor diskutuju o inovativnim lekovima

(Espreso / Mondo / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.